Niet alleen bevestiging voor de ruiter, maar ook voor behandelaar!

Hoe “relaxed” is een paard nu tijdens zo een behandeling? Welke signalen heeft het paard af en komt dit ook overeen met wat zijn lichaam doet? Is gapen echt een stress release of juist een teken van acute spanning? In samenwerking met Nathalie van Kooten van I Go Support heb ik een meting uitgevoerd tijdens een behandeling om te kijken of ook behandelaren bevestiging kunnen krijgen middels hartslagmetingen.

Verder lezen

Supercompensatie: Train slimmer, niet harder!

Supercompensatie is een van de belangrijkste trainingsprincipes om jouw paard fit en gezond te krijgen en te houden. Misschien heb jij er al eens van gehoord, maar weet je ook precies wat het inhoud? Maak jij al gebruik van dit principe als jij jouw paard traint?

Verder lezen

Trainen van je paard met koude temperaturen

Tijdens extreem warme temperaturen, moet je de training van je paard aanpassen voor de gezondheid van jouw paard. Hoe zit het eigenlijk met koude temperaturen? Moet je dan ook extra zorg dragen en jouw trainingen aanpassen? Het antwoord is: JA! Maar wat is nu de juiste manier om jouw paard gezond te houden?

Verder lezen

Tips bij warmte temperaturen

Wanneer temperaturen stijgen, is het belangrijk om extra zorg te dragen voor jouw paard. Dit omdat de comfort zone van een paard tussen de -5 en 15 graden celcius is, dus een paard heeft het boven de 15 graden al snel warm. Tijdens de trainingen kan de lichaamstemperatuur van jouw paard flink oplopen. Als een paard langdurig een verhoogde lichaamstemperatuur heeft door de warmte, kan een paard blijvende schade overhouden. Dit wil je natuurlijk niet en daarom help ik je in deze blog met 9 belangrijke tips!

Verder lezen

De juiste opbouw van jouw trainingen

Een goede warming up en cooling down zijn erg belangrijk voor de training van je paard. Zo voorkom je blessures en fysieke ongemakken. Besteed jij wel voldoende aandacht aan deze twee onderdelen van de training? Lees hier waarom het belangrijk is en hoe je dit in de praktijk toepast!

Verder lezen